9. 5. 2024

Žatecký cup 2024

Rádi bychom vás informovali o účasti našich žáků na nedávném 14. ročníku Žateckého Cupu 2024, který se konal v Chrámu Chmele a Piva v Žatci pod záštitou České barmanské asociace (CBA).

Naši dva žáci prvního ročníku oboru Kuchař-číšník se odvážně postavili velké konkurenci hotelových škol a s hrdostí reprezentovali naši školu. V sekci Beer Competition se Josef Tresztyánszký umístil na krásném třetím místě, zatímco Dominika Pekárková obsadila respektované sedmé místo.

Ve velmi náročné sekci Cocktail Competition excelovali oba naši zástupci. V kategorii Fancy Cocktail překvapila Dominika svým drinkem "Žatecký tulipán", který jí vynesl úžasné jedenácté místo. Josef se s drinkem "Spiced botanicals" umístil tři příčky za ní, což je také pozoruhodný výkon.

Je pro nás velkou ctí, že mezi hodnotícími byl i čerstvý mistr světa v kategorii moctailů, Martin Vogeltanc. Jeho odborné posouzení přineslo soutěži nezastupitelnou hodnotu a pro naše žáky bylo inspirativním zážitkem.

Z pohledu výchovně-vzdělávacího dopadu tato událost přináší našim žákům mnoho cenných zkušeností. Soutěžení na takové úrovni je nejenom zkouškou jejich dovedností, ale také příležitostí k rozvoji soutěživého ducha, komunikace a týmové spolupráce. Navíc setkání s profesionály z oboru a možnost získat zpětnou vazbu od odborníků přispívá k jejich osobnostnímu a profesnímu růstu.

Děkujeme vám za podporu našich žáků a za příležitost reprezentovat naši školu na tak prestižní události. Jsme hrdí na jejich úspěchy a věříme, že tato zkušenost jim poskytne další motivaci a odhodlání ve své kariéře.

×