16. 4. 2023

Workshop v MOLO Lipno Restaurant

„Vykonávaná práce musí přinášet uspokojení a radost zaměstnancům a            příjemný zážitek z gastronomie pro hosta.“

Toto motto v praxi viděli ve středu 12. dubna 2023 žáci 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník. Žáci se v rámci odborného výcviku zúčastnili workshopu JobDay ve firmě Lipno Gastro Services, s. r. o. připravené Jihočeskou hospodářskou komorou, a to přímo v gastronomickém resortu MOLO Lipno Restaurant, které bylo uvedeno do provozu v průběhu loňské sezony.

 

Odborná exkurze a workshop se nesl v milém a vysoce profesionálním duchu, který ještě umocňoval zážitek z prostředí gastronomického zařízení a okolní krajiny. Žáci si zde zopakovali část osnov z tří letého studia jejich oboru. Na profesionální úrovni si mohli pod dohledem zkušených zaměstnanců vyzkoušet práci na baru při míchání nápojů, baristy, čepování a servis piva, přípravu a výdej jídel včetně obsluhy hosta. Zaměstnanci je zároveň upozorňovali na důležitost komunikace s hostem, odpovědný přístup, loajalitu a kolegiálnost v práci.

Žáci nejvíce ocenili, že si před závěrečnou zkouškou nejen zopakovali učivo, ale měli možnost si vše v provozu vyzkoušet.

Welcome drink na začátku a ochutnávka jídel na závěr nás ohromila.

Všem děkujeme za milé přijetí, vstřícnost po celou dobu konání workshopu a za čas který nám zaměstnanci věnovali.

×