Žáci třídy 2. KČ se pod dohledem učitelky odborného výcviku Jany Hosenseidlové zúčastnili tematického workshopu zaměřeného na mexickou kuchyni.
Cílem akce bylo propojit teoretické znalosti s praktickými dovednostmi v oblasti přípravy pokrmů mezinárodní kuchyně a zároveň podpořit komunikační schopnosti žáků v anglickém jazyce.
Workshop vedl odborník z praxe – José Maria Colins, původem z Mexika. Po celou dobu byl přítomen také odborník z praxe – Petr Mořkovský, který Josému pomáhal s organizací a v případě potřeby zajišťoval překlad a podporu při komunikaci.
Na úvod byla pro žáky připravena prezentace, kde se José představil a podělil se s žáky o zajímavosti ze své rodné země a povyprávěl o tom, jak se dostal do České republiky. Poté se společně pustili do přípravy tradiční mexické speciality – quesadilly. Součástí tohoto pokrmu byla i příprava masa, domácích omáček a čerstvého salátu. Ve druhé části workshopu si společně připravili také nachos s domácím guacamole.
Žáci se aktivně zapojovali do všech činností a Josému pomáhali jak s přípravou pokrmů, tak i s jejich servisem.
Workshop si žáci nejen užili, ale zároveň si prakticky vyzkoušeli přípravu zahraničního pokrmu a naučili se i jeho prezentaci. V neposlední řadě si žáci přirozeně procvičili komunikaci anglického jazyka, upevnili si schopnost dorozumět se v cizím jazyce a rozšířili si slovní zásobu v oblasti gastronomie.